inkl. mva.
På skattejakt i fortellingsuniverset tar leseren med på en spennende skattejakt i religionenes fortellingsunivers. Noen av fortellingene fungerer som mønsterfortellinger for andre fortellinger i kulturen, og som tolkningsnøkler for forståelser av virkeligheten. Boka drøfter hvordan fortellinger påvirker identiteten i vår pluralistiske og postmoderne tid. Religionenes fortellinger er spennende og utfordrende, og har potensial både til å inkludere og ekskludere. Fortellerens ståsted kan resultere i ulike konstruksjoner av «ondskapens akse» og i et verdiladet motsetningsforhold mellom «vi» og «de andre», mellom ulike folkeslag, mellom kvinne og mann. Hvordan kan fortellinger fra kristendom, islam, hinduisme og andre religioner få betydning for dem som hører fortellingen? Kan fortellingene oppfattes på forskjellige måter? Forfatterne viser hvordan fortellinger fra enhver religion kan engasjere leseren på ulike måter, og gir konkrete eksempler på hvordan man kan jobbe med fortellinger i et dialogperspektiv.
Halldis Breidlid er førstelektor og Tove Nicolaisen er professor ved grunnskolelærerutdanningen, Høgskolen i Oslo og Akershus. De har jobbet med fortelling i religionene og fortelling i KRLE-faget i mange år, og har skrevet bøker og artikler om dette temaet. KRLE-biblioteket: På skattejakt i fortellingsuniverset er en del av KRLE-biblioteket, det nye pensumalternativet innenfor KRLE-faget. Her har vi invitert ledende fagfolk som kjenner målgruppen godt, til å skrive om fagområder de har arbeidet mye med. KRLE-biblioteket er også nyttig for lærere i grunnskolen og andre som interesserer seg for emner innenfor religion, livssyn og filosofi. Fagredaktør for serien er Olav-Kansgar Straum
Sesjonen din har nå utløpt. Vennligst klikk "OK" for å oppdatere siden og unngå tap av eventuelle ikke-lagrede data. Dersom du var logget inn, må du nå logge inn på nytt.